A HÁLA VESZÉLYE

A HÁLA VESZÉLYE

Nem telik el nap úgy, hogy ne találkoznék valamilyen bejegyzéssel, videóval, cikkel, ami a hálával kapcsolatos és a hála fontosságával foglalkozik. Ezeknek mindig az a mondanivalója, hogy legyél hálás mindenért reggel mikor felébredsz, legyél hálás mindenért este mikor lefekszel, írd le minden nap mi mindenért vagy hálás és gyakorold ezt az hozzáállást mert így sokkal jobban fogod magad érezni, jobban telik a napod sőt ez a sikered egyik záloga.

Nálam a biztosítékot mindig kiverik ezek a gondolatok és már régen készülök rá, hogy leírom mi az ami miatt az ilyen tipusú hála veszélyes, sőt káros.
Ahhoz, hogy érhetőbb legyen, hogy mire gondolok elmondok egy példát. Évekkel ezelőtt a kezembe került itt Tenerifén egy ismerősünk „hála” füzete. Ő jutalékos rendszerben dolgozott itt és ebbe a füzetbe minden nap írta a bevételeket, abból kiszámolta a jutalékot és a nap végén összesítette. Az üzlet nagyon nem ment jól mivel naponta 5-10 esetleg 15 eurós jutalékok képződtek. Nagyon ritkán esetleg 20 euró. Havi szinten az 3-400 eurót jelentett egész napi munkával. Ez az összeg itt egy lakás bérléséhez sem elég. Ennek ellenére minden esetben oda volt írva a lap aljára, hogy mennyire hálás ő azért, hogy ezt a pénzt megkereste.

Gondolhatnánk nincs ezzel semmi gond, egy nagyon nemes lélekről lehet szó de a dolog lényegét vizsgálva ez nem így van. Már akkor is éreztem, hogy itt valami nincs rendben. A szándék becsülendő de a célját nem éri el.

Éljük bele magunkat ennek az embernek a helyzetébe. Ő egyszerűen csak szeretett volna keresni vagy ezer eurót havonta, hogy kifizesse a lakásbérletet, meg tudjon élni és nyugodtan dolgozhasson itt az örök tavasz szigetén. Ezzel szemben mi történik. Egész nap dolgozik és a nap végére marad átlagban 10-15 eurója.
Világos, hogy belül nagyon elkeseredett, elégedetlen és ideges de magára erőlteti a hála érzését mert azt gondolja az majd kihúzza ebből az állapotból. Azt gondolja ha hálás lesz ezért a kicsiért is, később majd lesz több is…és ez az attitűd a probléma.
A helyzet az, hogy az emberünknek az ilyen feszültséggel terhelt állapotában, az ilyen módon gyakorolt hála a nagyobb siker elérésében nem fog segíteni.

Ugyanis ez a hozzáállás nem más mint a tehetetlenségből eredő, hála általi csodavárás, ami többet árt mint használ. Ha így cselekszel az azt jelenti, hogy külső erőtől várod a megváltást cserébe azért, hogy hálát gyakorolsz. Abban bízol, hogy a háládért cserébe később majd kapsz többet is mert a hála egy nemes érzés tehát ezért te ezt a többet meg fogod majd érdemelni. Attól a hátsó szándéktól vezérelve vagy hálás, hogy ettől neked később jobb lesz. Ez a M.I.J.E.N hála (Dr Alexander Loyd M.I.J.E.N szeretet kifejezése után szabadon). Ez azt jelenti, hogy ez a hála a M.I.J.E.N hála azaz a Miért Jó Ez Nekem hála. Ez egészen pontosan azt jeleni, hogy nem feltétel nélkül vagy hálás. Holott a hála az egy, az evilági érdekeken való felülemelkedés, a feltételnélküli szeretetben gyökerező érzés kellene, hogy legyen. Ezzel szemben te azért vagy hálás – színleg, feltételekhez kötötten -, hogy neked ezáltal később jobb legyen. Önérdekből vagy hálás. Úgy is mondhatnám, hogy igazából önző vagy és nem hálás.

Ahhh ez lehet sok volt…hogy kicsit megnyugtassalak azt azért hozzáteszem, hogy ez az önző magatartásod persze közvetlenül nem a te hibád. A belső téves hiedelmeid miatt gondolkodsz így tévesen, valamint a társadalmilag elfogadott tévhitek áldozata vagy. Illetve sokat ártanak a tucat sikerkönyvek teljesen hamis állításai is.

A valóság az, hogy az emberünk azért irta minden nap a lap aljára, hogy hálás ezért a kicsiért is mert a tudatalattiját uraló stresszképek miatt nem volt elég belső energiája, gyenge volt és valami külső segítségbe – a hálába – akart kapaszkodni és jobbhíján attól várta a megváltást.

A megoldás viszont nem ez.

A megoldás az, hogy meg kell szabadulnod a belsődben lévő feszültségtől ki kell törölnöd magadból a félelmet, ki kell törölnöd többek között a nélkülözéstől való félelmet és akkor megszabadulva ezektől stressz okozta blokkoktól feltöltődhetsz energiával, megszűnik az energiahiányból származó gyengeséged, újból visszatér beléd a lélek és így saját magad fogod saját magadat meghaladva megoldani a saját problémádat, mindenféle külső csodavárástól és önző hálálkodástól függetlenül.


És miután megszabadultál a tudatalattidat terhelő káros beidegződéseidtől, a félelmeidtől azaz megtisztult a tudatalattid, akkor árad szét benned a valódi megelégedettség és nyugalom. Ez a megelégedettség és nyugalom, ez a tiszta érzés lesz a – minden hátsó szándék nélküli – valódi HÁLA. Ha már itt tartasz akkor jó helyen vagy…de ha ezt a tisztítási folyamatot nem végzed el és a káros beidegződéseiddel, a benned lévő feszültséggel terhelten akarod a hálát arra használni, hogy a stressz miatti tehetetlenségedben segítsen neked eredményesebbnek lenni vagy segítsen abban, hogy meggyógyulhass stb….akkor ezzel többet ártasz magadnak mint gondolnád. A sorsod feletti irányítás átvételét a tudatalattid megtisztításával kell kezdened és nem a hamis hálálkodástól várni a segítséget.

Vissza a blogba