A Gyógyító Kód Tanácsok

A gyógyító kód módszerét az 1990-es években alkotta meg Dr. Alexander Loyd. Ezzel a módszerrel törölheted a tudatalattidból azokat a stressz okozta káros képeket amelyek félelmet váltanak ki belőled és megakadályoznak bizonyos dolgok megtételében.
Ahhoz, hogy érdemben változtatni tudj az életeden először ezektől a stresszképektől kell megszabadulnod.

A 6 perces gyógyító kód kéztartásainak módjáról többet megtudhatsz az alábbi youtube videóból:

 

 A videó angol nyelvű de a kéztartásokat jól bemutatja.

A következő linkre kattintva találsz egy képet egy új kéztartásról amit a 6 perces kód után 3 percben javaslok végezni:

Ezt a kéztartást úgy végezd, hogy először a bal kezedet a tarkó feletti részre helyezed, a jobb kezedet pedig a homlokodra. 30 mp után cseréld meg a kezeket és 3-3 alkalommal tartsd így egymás után. Így lesz 6 x 30 másodperc azaz 3 perc. Tovább is tarthatod a kezeket az nem probléma. Mivel ez egy kényelmes kéztartás előfordulhat, hogy egy idő után úgy érzed, hogy majdnem elalszol. Ez sem probléma. Ha nagyon fáradt vagy vagy csak egyszerüen nehezedre esik a 6 perces kódolást csinálni – ez időnként előfordulhat – helyette végezheted csak ezt

Az alábbi rövid videón pedig Dr. Alexander Loyd mutatja be hogyan javasolja ezt a kéztartást:
(ő a videóban 20 másodpercet javasol egy egy tartásra de ez nem kardinális kérdés)

A videó itt található. (Előfordulhat, hogy csak Microsoft Edge-el nyílik meg)

Dr Alexander Loyd két éven keresztül 360 személy bevonásával végzett mérései során az bizonyosodott be, hogy a hagyományos kéztartások hatásfoka ezzel a kéztartással kiegészítve legalább 50%-al fokozódik.

Az alábbi linkre kattintva a gyógyító kódok végzéséhez szükséges 30 mp-es időzítőt találsz. 30 másodpercenként hallasz egy sípszót ami jelzi, hogy kezdheted a következő kéztartást.

 

 Miután már van gyakorlatod a kódok használatában nem fontos az időzítőt használni. Nem gond ha kicsit tovább tartod az adott kéztartást.

Akkor mi is pontosan a gyógyító kód módszere?

Dr. Alexander Loyd ezt egyszerűen a következőképpen fogalmazta meg: „A Gyógyító Kód azáltal gyógyít, hogy megszabadít a stressztől.” A fentiekben már utaltunk arra, hogy hogyan érdemes hozzákezdened e módszer alkalmazásához, és mire érdemes külön figyelmet fordítanod. Most nézzük meg azt, hogy akkor konkrétan milyen lépéseket kell megtenned. A gyógyító kód gyakorlata lényegében négy különböző kéztartást jelent bizonyos „gyógyító központok” felett (A gyógyító kód című könyv alapján).
A négy „gyógyító központ”:

  • orrnyereg: az orrnyereg és a szemöldök közötti rész, mintha a két szemöldök összenőtt volna;
  • ádámcsutka: közvetlenül az ádámcsutka fölött;
  • állkapocs: az állkapocs legalsó, hátsó sarka a fej mindkét oldalán;
  • halánték: kb. 1,25 cm-rel a halánték fölött és 1,25 cm-rel a tarkó irányában a fej mindkét oldalán.

Ezeknek a gyógyító központoknak a szervi megfelelői a következők a könyv alapján:

  • orrnyereg: az agyalapi mirigy (melyre sokszor mint fő mirigyre utalnak, mivel a test legfontosabb endokrin folyamatait irányítja) és a tobozmirigy;
  • halánték: a magasabb szinten működő bal és jobb agyfélteke, valamint a hipotalamusz;
  • állkapocs: a reaktív érzelmi agy, beleértve az amigdalát és a hippokampuszt, plusz a gerincvelő és a központi idegrendszer;
  • ádámcsutka: a gerincvelő és a központi idegrendszer, plusz a pajzsmirigy.

„[A] négy gyógyító központ megfelel a test minden sejtjében meglévő ellenőrző központnak.”
E gyógyító központok energetizálásával érhetünk el eredményt. Ellazított ujjaidat tartsd a gyógyító központ felé a fenti sorrendben, pozíciónként 30 másodpercre. Az ujjbegyeid kis elemlámpaként mutassanak a gyógyító központokra 5-7,5 cm-re a testfelszíntől. Ezeket a kéztartásokat végezd 4×30 másodpercig 3 körben, azaz mintegy 6 percig naponta kétszer. Az ujjaidban folyamatosan áramló energia fogja aktiválni a gyógyító központokat, aminek hatására a szervezetedben, az egész lényedben megindulnak a kívánatos változások.
A kódok használata tehát kifejezetten egyszerű, éppen az egyszerűsége az egyik legnagyobb erénye. Az egyszerűsége ellenére általában sok kérdés vetődik fel menet közben. Ezek közül megnézünk most néhányat. Mindemellett Alexander Loyd A gyógyító kód című könyvében részletes, további leírásokat találhatsz.

Mit mondjak a kódok használata közben?

A kérdés általában az, hogy akkor a gyakorlatok előtt és közben pontosan mit is mondjunk, kell-e egyáltalán mondanunk valamit. Becsukott szemmel, alfa állapotban a kéztartások megkezdése előtt az alábbi mondatot javasolt elmondani és ezzel együtt elképzelni (nem fontos szóról szóra így mondanod, a tartalma a lényeg):

“Kérem, hogy minden ismert és nem ismert negatív kép, téves hiedelem, káros emlék, stressz okozta blokk és gát a régmúltból, a közelmúltból vagy a jelenből ami félelmet, aggodalmat, idegességet és türelmetlenséget okoz bennem törlődjön a tudatalattimból, törlődjön a sejtmemóriából és szűnjön meg a hatása az életemre. Ezáltal, lényem megtelik szeretettel, energiával, életerővel, és szétárad bennem a nyugalom és az elégedettség. Kérem, hogy a törlődés legalább százszoros hatékonysággal valósuljon meg


Ezután végezd el a kódolást a kéztartásokkal a megfelelő sorrendben. Más teendőd nincs, a szervezetedben megindulnak a szükséges változások.

Mire gondoljak a kódok használata közben?

Miután elmondtad a fenti mondatot, és megkezded a kéztartásokat, felvetődik a kérdés, hogy eközben mire érdemes gondolnunk. Itt most még egyelőre nem küldünk konkrét üzenetet a tudatalattink számára, tehát nem az a feladat, hogy a szándékainkat képek formájában kommunikáljuk. Az majd csak egy következő lépés lesz. Most egyelőre szeretnénk a tudatalattinkban tárolt káros képeket törölni.

Természetesen a törlést magát is érdemes vizualizálni. Ez is egyfajta utasítás, de nem tudatos, pusztán magát a törlést szándékozunk megvalósítani. A kéztartások az ujjbegyekből kiáramló energia segítségével stimulálják a gyógyító központokat, ahol azután a változások bekövetkeznek. Ehhez arra a képre, eseményre kell gondolnunk, ami aggaszt vagy félelemmel tölt el bennünket. Miközben elképzeled az adott szituációt, minden kéztartásnál magadban elmondhatod és vizualizálhatod, hogy a szeretet által törlődnek ezek a káros képek a tudatalattidból. A szeretet megnevezése azért fontos – és jó, ha többször is megnevezed –, mert én úgy tapasztaltam, hogy a szeretet megidézése az, ami elvégzi a törlést. A szeretet kifejezést semmiképpen ne hagyd ki a kódolás megkezdése előtti mondatokból sem, és mindenképpen képzeld el azt, hogy a szeretet szó szerint kitörli a káros beidegződéseidet a tudatalattidból a kéztartások közben is.

Azzal kapcsolatban, hogy ez a törlődés konkrétan hogyan következik be, még a kutatók is csak részleges információkkal rendelkeznek, de a végeredmény szempontjából most ez másodlagos is. Jó úton jársz, ha néhány alkalom után azt érzed, hogy kevésbé fontos már számodra az adott probléma. Ez azt jelzi, hogy megkezdődött a törlődés és a „gyógyulás”.

Néhány javaslat a gyakorlatokhoz.

Semmiképpen se kezdd azonnal a betegség megszüntetését kódolni. Ahhoz, hogy egy gyógyulási folyamat meginduljon, előbb a kiváltó okokat kell megszüntetni, tehát először azokat kell törölni. A gyógyító kód törlést végez, és ezzel segíti elő a gyógyulás feltételeinek megteremődését, de maga a gyógyulás majd csak ezt követően indul meg. Miután ez a folyamat megindult, már küldhetjük is az üzenetet a megtisztított tudatalattink számára. A két folyamatot viszont nem szabad felcserélni, még akkor sem, ha mielőbb eredményt szeretnél elérni. Sőt ha valóban eredményt szeretnél elérni, akkor semmiképpen sem szabad a két tevékenységet felcserélned, nem szabad türelmetlennek lenned.


A legfontosabb, hogy először a téves hiedelmek törlődjenek.

Semmiképpen se akarj külső anyagai problémából eredő gondot törölni. Annak a hatásnak a törlését végezd el, amit kivált benned az anyagi jellegű probléma: idegesség, vibrálás, feszültség, düh, türelmetlenség, tehetetlenség érzése stb. A lényeg, hogy megszűnjön benned az anyagi gondból eredő görcsös erőlködés kényszere és a legrosszabbtól való félelem. Azt kell elérni, hogy ne érezd többé úgy, félsz az adott problémától, mert nem tudod megoldani. Ez a félelemérzet maga a téves hiedelem benned. Nincs okod arra, hogy félj a problémától, mert ez a félelmed alaptalan. Ez csak az első reakciód, ami a tudatalattidban tárolt korábbi képek miatt ugrik be azonnal, és ezután rögzül, majd újból és újból visszatér. Ha ez a téves hiedelem törlődik, utána elpárolog a félelmed, és másképpen tudsz majd viszonyulni az adott gondhoz. Ekkor teremtődik meg a feltétele annak, hogy tisztábban, reálisabban lásd a helyzetet. Megnyugszol. Miután megnyugodtál, megszűnik a görcs és az energiablokk, megindul a belső energiaáramlás. Ahelyett tehát, hogy ezt a fojtó görcsöt erőfeszítéssel, erőlködéssel és akaraterővel súlyosbítanád, inkább feloldod azt. Innen már nyert ügyed van.

További tanácsokat találhatsz “A tudatalattid határtalan ereje – a tudatalatti kontroll” című könyvemben amelyet az oldalon online is megvásárolhatsz.