Az Agykontroll Tanácsok

Az agykontroll José Silva által kifejlesztett módszer, amely segítségével az agy alfa állapotában képessé válsz hatással lenni a tudatalattidra.

A módszer megértéséhez érdemes megismerkedni a következőkkel. Az agy elektromos aktivitása szempontjából különböző állapotokban lehet:

  1. Ébrenlét, figyelő, aktív állapot Béta-hullámok (15-40 Hz)
  2. Nyugodt, ellazult állapot Alfa-hullámok (8-14 Hz)
  3. Könnyű alvás Théta-hullámok (3,5-7 Hz)
  4. Mély alvás Delta-hullámok (3,5 Hz alatt,

A tudatalattiddal való eredményes kommunikációhoz legalább két feltétel szükséges:
1. Az agyhullámok frekvenciája 8-14 Hz-es, úgynevezett alfa-tartományban kell hogy legyen.
2. A gondolatokat képek formájában, azaz a képzelet segítségével kell megfogalmazni, mert azok csak így képesek bejutni a tudatalattiba.
Ha nincsenek meg ezek a feltételek, akkor a kívánt változás nem történik meg, vagy csak nagyon korlátozott formában.

Nézzük meg röviden hogyan is kerülhetsz alfa állapotba:

Helyezkedj el kényelmesen, a legjobb ha nyugodtan, becsukott szemmel fekszel.
Lélegezz hasi légzéssel mélyeket. Szívd be a levegőt az orrodon keresztül, és fújd ki a szádon. A kilégzés legyen kétszer hosszabb, mint a belégzés. Végezz 10 ilyen intenzív hasi légzést. Az oxigénellátás kellőképpen fokozódik ezáltal, ami jó alapot teremt a továbbiakhoz. Ezután kezdj el 100-tól visszafelé számolni 1-ig. Ezt minden nap csökkentheted tízzel; a második nap 90-től kezdj számolni, azután 80-tól. A cél az, hogy kellő gyakorlás után képes legyél becsukott szemmel 10-től visszaszámolva is alfa-állapotba kerülni. Annak is van jelentősége, hogy visszafelé számolsz. A visszafelé számolásra oda kell figyelni, az nem lehet automatikus. Így kisebb az esélye, hogy valamilyen külső gondolatra kezdesz figyelni, mert a gondolataid még ilyenkor is megzavarhatnak. A visszaszámolás végén némi gyakorlást követően rögtön alfa-állapotba kerülsz. Nem különösebben nehéz, úgyhogy nem is kell túlbonyolítani, viszont a hatását tekintve az éber állapottól teljesen eltérő.
Ha eleinte a számolás közben elalszol, az sem gond, ugyanis nagyon könnyen théta-állapotba lehet kerülni, ami lényegében az alvás állapotát jelenti. A théta majd delta-állapotban, azaz az alvás és mélyalvás közben megjelenő képek, az álmok szerepét is lehetne elemezni, de ettől most eltekintünk.
Miután alfa-állapotba kerültél,  a tudatalattid közvetlenül elérhetővé vált a számodra.

Mihez kezdhetsz ezzel az állapottal?

Alfa állapotban képek formájában uzenetet küldhetsz a tudatalattid számára. Ez a folyamatot nevezzük vizualizációnak.

A lényeg, hogy amit szeretnél megvalósítani, azt képekben lásd magad előtt.

Nézzünk egy példát az alfa szinten történő vizualizációra “A tudatalattid határtalan ereje – a tudatalatti kontroll” című könyvemből arra az esetre ha energiahiányban szenvedsz és emiatt félsz a problémáktól igy nem mered – tehát nem tudod – megoldani őket.:

“(…) Menj le alfa-szintre, és képzeld el, hogy a sejtjeidben megindul az energiatermelés, és ezzel párhuzamosan a külvilágból is áramlik beléd az univerzum éltető energiája. Ezt követően vizualizáld a téged nyomasztó problémákat hatalmas, előtted tornyosuló, sötét hegyekként, és érezd át a félelmet, amit a problémák keltenek benned. Majd képzeld el, hogy ezek a hegyek fokozatosan elmozdulnak, és megnyílik egy út közöttük, aminek a végén fény világít. Egyre világosabb lesz körülötted, az út egyre szélesebbé válik, és nyílegyenesen vezet előre. A hegyek egyre kisebbek lesznek, már szinte csak dombok, amelyek fokozatosan eltűnnek. Szélesedik a látóhatár előtted, és szikrázó napsütés veszi át a sötétség helyét. Érezd, ahogy a nap sugarai feltöltenek melegséggel, energiával, a mély csendben pedig világosan érzed tudatalatti elméd tiszta, könnyű jelenlétét. A magas hegyek – problémák – előbb dombok lettek, mostanra pedig már azok is teljesen eltűntek. A sötétséget felváltotta a világosság. Érezd, ahogy a félelem csökken benned, majd megszűnik. Lassan már nem is érted, miért láttad azt a problémát olyan hatalmasnak, miközben valójában semmiség volt. Fokozatosan térj vissza éber állapotba. Ha ezután felidézed a problémát, ami korábban nyomasztott, és még mindig aggaszt, akkor később ismételd meg újból a gyakorlatot. 

A legfontosabb: képzeld el, hogy te nagyobb leszel majd, mint a problémád.

A problémád fölé magasodsz, a probléma pedig egyre kisebbé válik. Ha kellően intenzíven és színesen tudod vizualizálni, hogy szó szerint nagyobb vagy, mint a probléma, akkor készen állsz. Ezután képzeld el, hogy immár minden gátló tényezőtől függetlenül, szabadon áramlik benned a belső energia. Feltöltődtél, és így képes vagy érzékelni az univerzum külső energiáját, amely mint szeretet áramlik beléd, és veszi át a félelem helyét. Megszabadultál az energiahiány okozta félelemtől, és ezt követően nyugodtan haladhatsz tovább az utadon. Minden még elvégzendő feladat teljesítését már nem erőfeszítésként vagy görcsös erőlködésként élsz meg, mert immáron nincs mi ellen küzdened. A probléma eltűnt, így már nem kell azt leküzdened.

Teszed a dolgod, mint mindig; csak annyi történt, hogy a tudatalatti elmédben a problémát megfosztottad a problémás természetétől (…)”

A könyvben számtalan példán keresztül mutatom be milyen fantasztikus hatást érhetsz el az agy alfa állapotában végzett vizualizáció segítségével.