Bemutatkozás

Lajos Antal vagyok, “A tudatalattid határtalan ereje – a tudatalatti kontroll” című könyv szerzője. Magyarországon építészként végeztem és jelenleg Spanyolországban, Tenerifén élek a családommal ahol ingatlanfejlesztéssel foglalkozom.

Az építészet mellett alapvetően mindig érdekelt, hogy melyek azok az egyetemes törvényszerűségek, a világot mozgató energiák, amelyektől végső soron az egész életünk függ. Sokat tanulmányoztam olyan módszereket amelyek azt igérték, hogy választ adnak arra a kérdésre, hogy milyen szabályok mentén tudunk hatással lenni  a világra, az emberre és hogyan tudunk változtatni a sorsunkon. Kipróbáltam szinte mindent, hogy a elképzeléseimet megvalósítsam. Volt, amikor sikerült, volt, amikor nem.

Rá kellett jönnöm, hogy sok módszer, ami azt ígéri, hogy a segítségével változtathatunk az életünkön, egyszerűen nem működik, és nem azért, mert valamit nem jól csinálunk. Világossá vált számomra, hogy ezek az önfejlesztő és motivációs módszerek azért nem működnek, mert óriási tévedésekre épülnek. Hibásak az alapfeltevések, amikből kiindulnak.


Miután ezekre a hibákra rájöttem, már viszonylag egyszerű volt kimutatni a megállapítások mögött meghúzódó tévedéseket. Világossá vált néhány jelentéktelennek tűnő részlet kiemelkedő fontossága. Többek között az, hogy ha valaki szeretné megváltoztatni az életét, és szeretné átvenni az irányítást a sorsa felett, akkor a tudatalatti szerepét semmilyen körülmények között nem szabad figyelmen kívül hagynia. Sőt, csak a tudatalatti működésének törvényszerűségeit figyelembe véve lehet bármilyen érdemi változást elérni. Minden más csak meddő próbálkozás és kísérletezgetés, amelyekkel legfeljebb csak átmeneti részsiker érhető el.


Figyelembe vettem tehát a tudatalattinak az emberi életre gyakorolt, szinte mindent elsöprő hatását azért, hogy ezek a módszerek tényleg hatásosak legyenek. Aztán láss csodát, hatásosnak bizonyultak. Így hosszú évek során kikristályosodott bennem egy olyan rendszer, amelynek segítségével bárki VALÓBAN a saját kezébe veheti a sorsa irányítását, és szinte bármit megvalósíthat az életében, amit csak szeretne.


Egy olyan módszert szeretnék így bemutatni, amely nem más, mint eddigi életem útkeresése során megszerzett ismeretek és személyes tapasztalatok összegzése. Ezek a tapasztalatok elég nagy területet ölelnek fel.
Sok ismeretet szereztem a keleti vallások és filozófiák a buddhizmus, hinduizmus és taoizmus tanulmányozása során. Foglalkoztam többekközött jógával, természetgyógyászattal, reflexológiával, kineziológiával és energiagyógyászattal is.
Európaiként természetesen különösen érdekelt a kereszténység és Jézus tanításai. Nagy érdeklődéssel foglalkoztam az európai filozófiával, Platón, Arisztotelész munkásságával, majd a felvilágosodás korával a német idealizmustól egészen az egzisztencializmusig bezárólag. A magyar gondolkodók közül Hamvas Béla kiemelkedő tehetségű és műveltségű filozófus és esztéta munkássága ragadott magával.


Gyerekkoromban leginkább a csillagászat és az űrkutatás érdekelt, és talán innen ered műszaki érdeklődésem. Építész vagyok, de ezen a területen is leginkább az építészet mint művészeti nyelv elméleti vonatkozásai érdekelnek; az ember, a természet, és az épített környezet kapcsolata, valamint az a megközelítés, miszerint egy épület nem csak egyszerű funkcionális egység, hanem az univerzum modellje, a világot mozgató erők megidézője. Bizonyára emiatt az organikus építészet áll hozzám a legközelebb.


Innen már csak egy lépés volt, hogy kapcsolatba kerüljek az organikus, fenntartható fejlődés, a megújulóenergia-hasznosítás és a környezetvédelem kérdéseivel.
Miután vállalkozó lettem, némileg háttérbe szorultak az elméleti, filozófiai kutatásaim. Ekkor kerültek viszont először a kezembe különböző vállalkozói sikerkönyvek Napoleon Hilltől kezdve Robert Kiyosakin keresztül egészen Donald Trumpig.


Ekkor kezdett először megfogalmazódni bennem, hogy a sikerhez, az egészséghez vezető út teljesen más mint amit a manapság oly népszerű önfejlesztő motivációs módszerek, sikerkönyvek sugallnak. A valódi elégedettséget egészen más módon érhetjük el.


Mint ahogy említettem bármivel is foglalkoztam, mindig az érdekelt, ami nem látható, ami a dolgokat a háttérből mozgatja. Az ezen a téren eddig megszerzett tapasztalataimat és ismereteimet szeretném megosztani Veled a könyvemben és előadásaimban.