AZ AKARATERŐ KÁRA

AZ AKARATERŐ KÁRA

Dr. Alexander Loyd írja a Szeretetkód című könyvében a következőket írja le:


„A legtöbben már olvastuk vagy saját kárunkon jöttünk rá, hogy az önsegítő és sikerprogramok többsége nem vezet semmilyen eredményre. De a titok amelybe most beavatlak, nem az, hogy az önsegítő programokban szinte borítékolt a kudarc, hanem az, hogy a siker iparág szakértői ezzel tökéletesen tisztában vannak […]

Az említett programok döntő többsége a következő lépésekre épül:
1. Koncentrálj arra, amit meg akarsz valósítani.
2. Tervezd meg a hozzá vezető utat.
3. Valósítsd meg a tervet.
Ennyi […]

A Harvardon és a Stanford Egyetemen végzett legfrissebb kutatások szerint ez a paradigma nemcsak, hogy nem hatékony de az emberek 97 százalékánál biztos kudarchoz vezet. Miért? Mert a jól ismert három lépésből álló önsegítő program két pilléren nyugszik: egy külső végeredmény elvárásán és az akaraterőnek a használatán […] Az elvárások természetüknél fogva krónikus stresszt generálnak mindaddig, amíg az óhajtott célt elérjük – vagy nem érjük el. Márpedig az orvostudomány sorozatosan arra a következtetésre jut, hogy minden bajunk biológiai kiváltó oka a stressz, melynek jelenléte úgyszólván garantálja a kudarcot. A puszta akaraterőnkre támaszkodni pedig szinte egyet jelent a sikertelenséggel, mert az akaraterő a tudatos agyműködés terméke. Márpedig a tudatalatti és a tudattalan szó szerint egymilliószor erősebb, mint a tudatos agyműködés. Ha tehát e kettő bármilyen okból is ellenáll a tudatos akaraterőnek, akkor ez utóbbinak esélye sincs. Mi több, ha akaraterőnkkel olyasmit erőltetünk, amit a tudatalattink „tilt”, jelentősen megemelkedik a stressz-szintünk és szinte minden problémánk tovább súlyosbodik. Más szóval, a tapasztalt 97 százalékos sikertelenségi arány annak következménye, hogy a széles körben oktatott három lépés éppenséggel arra tanít bennünket, hogyan legyünk sikertelenek”


Eddig az idézet, amit azért írtam le, hogy érzékeltessem milyen hatalmas károkat okoznak – így év elején különösen – azok a célkitűző, önámító, az akaraterőt magasztaló rendezvények amelyekkel lassan Dunát lehetne rekeszteni.
Javaslatom az tehát, hogy menekülj minden olyan rendezvény közeléből és tartózkodj minden olyan olvasmánytól ahol arra késztetnek, hogy az akaraterőd segítségével próbálj változtatni az életeden.


A fenti állítások nem légből kapottak, részletes indoklásuk több száz oldalon keresztül elérhető Dr. Alexander Loyd könyveiben és az én könyvemben is így ha kétségeid lennének ezeket ajánlom figyelmedbe.


Szeretnék segíteni abban, hogy ha változtatni szeretnél az életeden ne árts magadnak azzal, hogy káros módszereket alkalmazol. A Tudatalatti Kontroll című könyvet épp ebből a célból írtam meg. 

Vissza a blogba