MIRŐL IS SZÓL A KÖNYV?

MIRŐL IS SZÓL A KÖNYV?

A „Tudatalatti Kontroll - A tudatalatti határtalan ereje  könyv tartalmaz mind elméleti, mind gyakorlati részeket is, leginkább a korábban általam is alkalmazott és kipróbált motivációs technikák ellentmondásainak megvilágításán keresztül amelyek által valóban hatással lehess az életed minden tarületére. Így a könyv négy részre tagolódik:

  1. Az első részében néhány példa segítségével megvizsgáljuk, hogy az általánosan elterjedt motivációs és önfejlesztő technikák állításai milyen tévedéseken alapulnak, és miért nem hatásosak.
  2. A második részben olyan elméleti alapokkal ismerkedünk meg, amelyek segítségével a feje tetejéről a talpára állítjuk a „világot”. Itt bemutatom, hogy csak akkor érhetjük el a kívánt fejlődést és változást a külső körülményeinket illetően, ha belülről, a tudatalattinkból kiindulva kezdjük el az átalakítást, a változtatást.
  3. A harmadik részben egy rövid összefoglalás után a tudatalatti kontroll gyakorlati alkalmazásának technikáját ismertetem. Bízom benne, hogy ezen módszer segítségével te is valódi, tartós és mélyreható változást leszel képes megvalósítani az életedben.
  4. A negyedik részben pedig arról lesz szó, hogy az anyagi világban, a pénz világában milyen következményei vannak a tudatalatti kontroll szemléletmódjának: hogyan tekinthetsz más szemmel a pénz világára, és hogyan viszonyulhatsz másképpen a külső anyagi világhoz, miután megszabadultál a tudatalattidat uraló félelemalapú programozottságtól.

A könyvben nem foglak sablonos motivációs szlogenekkel terhelni. Ebből az is következik – mint ahogyan azt már említettem –, hogy nem foglak mindenféle erőfeszítésekre ösztönözni, nem fogom azt kérni, hogy küzdj keményen, és akkor majd eléred a célodat. Ha ezek után azt gondolod, hogy azért nem teszem ezt, mert lehet, hogy ezek a tanácsok is tévedéseken alapulnak, akkor jól gondolod. A tudatalattid vonatkozásában ezek a korábban megfelelőnek tartott módszerek nem alkalmazhatóak.

Nyugodt lehetsz afelől is, hogy közhelyeket sem fogok leírni. Nem untatlak olyan máshol már unalomig ismételt kifejezésekkel, hogy a kemény munka meghozza a gyümölcsét, a siker kulcsa a kitartás, legyél felkészült, és használd ki a lehetőségeket, bárki sikeres lehet, ha hajlandó megfizetni az árát stb. Ezekkel az általános, semmitmondó kijelentésekkel úgysem mennél semmire.

Ha össze kellene foglalnom egy mondatban, hogy mi a könyvem egyik fontos alapgondolata és üzenete, akkor az így hangzana:
Az igazán nagy emberi teljesítmények nem hatalmas erőfeszítések, hanem a stresszmentes tudatalatti teremtőképességének az eredményei.
A te sikered sem az erőfeszítéseid nagyságától fog függni!

Vissza a blogba